Máte rádi kvalitní jídlo? Sáhněte po MISU
Co je to MISO a jaké má účinky pro naše tělo?
Podle způsobu výroby můžeme získat řadu druhů misa. Miso lze vyrobit pouze ze sójových bobů, nebo ze směsi obilí a uvařených sójových bobů, soli a vody. Rýže či ječmen se nejdříve uvaří, naočkují fermentační kulturou koji (aspergillus oryzae), která je kultivována na obilí nebo sójových bobech a používá se jako startér ve většině japonských fermentovaných jídlech, poté se smíchají s vařenou sójou/rýží a mořskou solí. Směs se nechá zrát v cedrových kádích, kde je zatížena kameny. Bakterie podporovány enzymy v KOJI kultuře zahájí dlouhý přírodní proces fermentace sójových bobů či obilovin. Bílkoviny a oleje jsou postupně měněny na jednoduché a mastné kyseliny. Podle doby a teploty fermentace se vytvoří miso od světlého a lehkého až po tmavé a tuhé.
Miso je tedy fermentovaná vyzrálá pasta, plná minerálních látek a enzymů, které pomáhají hlavně při trávení. Pochází z Japonska. Podle starodávné japonské mytologie je miso dar od bohů, řadí se mezi ostatní pokrmy tradiční japonské kuchyně. Tento starověký produkt Dálného východu se poslední dobou objevuje ve stále větší míře v obchodech se zdravou výživou.
Proč je MISO tak vyhledávané?
Miso se rychle stalo populární mezi těmi Američany i Evropany, kteří si začali uvědomovat odpovědnost za svoje zdraví právě proto, že je dobrým zdrojem esenciálních (nezbytných) aminokyselin, některých vitamínů a minerálů. Je nízkotučné a nízkokalorické. Po staletí používání misa v japonské kuchyni i novodobé výzkumy ukazují, že jeho denní konzumace snižuje cholesterol, alkalizuje krev, ruší působení některých karcinogenů, paralyzuje účinek radioaktivních záření a neutralizuje účinek znečištěného ovzduší.
Miso pomáhá:
- významně posiluje imunitu
- ke správné látkové výměně (je bohaté na minerály)
- pomáhá při špatném trávení (protože obsahuje živé enzymy)
- obsahuje značné množství železa
- vyživuje pokožku a krev a tím podporuje tvorbu buněk a kožní tkáně
- pomáhá při srdečních chorobách
- obsahuje kyselinu linolovou a lecitin, tím rozpouští v krvi cholesterol, cévy jsou pak pružnější, proto může být miso velkým pomocníkem při předcházení arteriosklerózy
- pomáhá stimulovat funkci žlučníku, slinivky
- podporuje tvorbu zdravých buněk
Kde sehnat nejlepší MISO?
Příprava Misa je velice snadná
Hlavní výhody MISA z Kojibakers:
Pokud budete chtít slevu na tyo produkty, stačí mi napsat na info@fyzioprokazdeho.cz a jinak více informací na webu kojibakers.