0
Košík
Žádné produkty v košíku.

Máte rádi kvalitní jídlo? Sáhněte po MISU

Co je to MISO a jaké má účinky pro naše tělo?

Podle způsobu výroby můžeme získat řadu druhů misa. Miso lze vyrobit pouze ze sójových bobů, nebo ze směsi obilí a uvařených sójových bobů, soli a vody. Rýže či ječmen se nejdříve uvaří, naočkují fermentační kulturou koji (aspergillus oryzae), která je kultivována na obilí nebo sójových bobech a používá se jako startér ve většině japonských fermentovaných jídlech, poté se smíchají s vařenou sójou/rýží a mořskou solí. Směs se nechá zrát v cedrových kádích, kde je zatížena kameny. Bakterie podporovány enzymy v KOJI kultuře zahájí dlouhý přírodní proces fermentace sójových bobů či obilovin. Bílkoviny a oleje jsou postupně měněny na jednoduché a mastné kyseliny. Podle doby a teploty fermentace se vytvoří miso od světlého a lehkého až po tmavé a tuhé.

Miso je tedy fermentovaná vyzrálá pasta, plná minerálních látek a enzymů, které pomáhají hlavně při trávení. Pochází z Japonska. Podle starodávné japonské mytologie je miso dar od bohů, řadí se mezi ostatní pokrmy tradiční japonské kuchyně. Tento starověký produkt Dálného východu se poslední dobou objevuje ve stále větší míře v obchodech se zdravou výživou.

Proč je MISO tak vyhledávané?

Miso se rychle stalo populární mezi těmi Američany i Evropany, kteří si začali uvědomovat odpovědnost za svoje zdraví právě proto, že je dobrým zdrojem esenciálních (nezbytných) aminokyselin, některých vitamínů a minerálů. Je nízkotučné a nízkokalorické. Po staletí používání misa v japonské kuchyni i novodobé výzkumy ukazují, že jeho denní konzumace snižuje cholesterol, alkalizuje krev, ruší působení některých karcinogenů, paralyzuje účinek radioaktivních záření a neutralizuje účinek znečištěného ovzduší.

Miso pomáhá:
  1. významně posiluje imunitu
  2. ke správné látkové výměně (je bohaté na minerály)
  3. pomáhá při špatném trávení (protože obsahuje živé enzymy)
  4. obsahuje značné množství železa
  5. vyživuje pokožku a krev a tím podporuje tvorbu buněk a kožní tkáně
  6. pomáhá při srdečních chorobách
  7. obsahuje kyselinu linolovou a lecitin, tím rozpouští v krvi cholesterol,  cévy jsou pak pružnější, proto může být miso velkým pomocníkem při předcházení arteriosklerózy
  8. pomáhá stimulovat funkci žlučníku, slinivky
  9. podporuje tvorbu zdravých buněk
Kde sehnat nejlepší MISO?
Pokud chcete kvalitní a nejlepší MISO na trhu, tak sáhněte po misu od Kojibakers. Všechny miso pasty z Kojibakers jsou z bílé kulatozrnné rýže, jáhel a ječmene. Dodávané ve velmi jemné verzi, která prochází finálním mletím po kvašení. Naopak miso pasty hnědé z neloupané rýže natural jsou po kvašení ponechány v hrubší variantě, která více odpovídá tradiční asijské konzistenci.
Díky obsaženým enzymům jde o velmi zdravý probiotický pokrm, jak jsme si řekli na začátku.
Příprava Misa je velice snadná
Stačí zalít jednu/dvě lžíci misa horkou (nikoliv vařící) vodou a zamíchat. Vznikne jemná polévka exotické chuti. Kojibakers nabízí širokou řadu příchůtí misa a polévek. Každý strávník si najde tu svoji. Do polévky můžete přidat rýžové nudle, špaldové kroupy, tempeh.
Hlavní výhody MISA z Kojibakers:
jednoduché příprava kvalitního jídla
neskutečně dobře chutná
nejlepší složení a suroviny, žasné náhřažky a konzervanty
česká výroba, super rychlý a spolehlivý eshop
já ho jím taky a je to nejlepší MISO, které jsem kdy ochutnala
mají několik druhů polévek a chutí, určitě si vybere každý z Vás

Pokud budete chtít slevu na tyo produkty, stačí mi napsat na info@fyzioprokazdeho.cz a jinak více informací na webu kojibakers.

Ochutnejte, je to boží, Vaše Pavla